Kişisel Bilgileriniz:
  Adınız:
  Soyadınız:
  Telefonunuz: 0
  Doğum tarihiniz: / / Gün / Ay / Yıl
  Mail Adresiniz:
 
VİZE İŞLEMLERİ
Amerika Vize işlemleri

---A.B.D Baskonsoloslugu parmak izi uygulamasina geçmis oldugundan acenteleri araci olarak kabul etmemektedir, dolayisiyla tüm vize basvurulari da sahsen yapilmaktadir.---

1- YESIL (Hususi) GRI (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) pasaportlardan da vize istenmektedir.

2- Konsolosluk Pasaportunuzun 2. sayfasindaki hamilinin imzasi bölümünün pasaport sahibi tarafindan imzali olmasini-- temdit süresinin seyahat tarihinden itibaren en az 1 YIL ve Pasaportta kayitli çocuklarada vize ücreti uygulamasi bulundugundan dolayi pasaportta seyehat edecek kisi kadar bos vize sayfasinin bulunmasini istemektedir. Eger var ise eski pasaportlarinizi da göstermenizin sizin için referans olacagini da unutmayiniz. Sayfalari yirtilmis olan olan pasaportlar kesinlikle isleme alinmamaktadir!!.

3- Vize basvuru formlari Türkçe olarak hazirlanmis olup eksiksiz olarak - okunakli ve büyük harflerle doldurulmali; mutlaka pasaport sahibi tarafindan imzalanmalidir. (15- 45 yas arasi erkekler ek vize formu doldurmak zorundadirlar) Her çocuk için ebeveynleri tarafindan imzali vize basvuru formu ile 2 adet resim istenmekte.

4- A.B.D Baskonsoloslugu vize basvurularinda resmin boyutlari 50 mm X 50 mm olmali ve bas fotografin ortasinda yer almalidir. Saçin üst kismindan çenenin alt kismina kadar olan bas mesafesi / uzunlugu 25 mm - 35 mm olmalidir. Göz seviyesi de fotografin alt hizasindan itibaren 28mm - 35 mm olmalidir. Istenilen özelliklere sahip olmayan resimlerden dolayi ekte bulunan evraklarin basvurusunu da kesinlikle kabul etmeyecegini mevcut evraklarin disinda da ek evrak isteyebilecegini hatirlatiriz.

5- Anne ve Baba dan ayri yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yasindan küçük çocuklar için Anne ve baba' dan Noter onayli MUVAFAKATNAME istenmektedir.

6- Vize basvurusuna gitmeden önce vize ücretini herhangi bir FORTIS bank subesine A.B.D vize harci olarak 100 USD yatiriniz ve banka dekontunu vize müracaati sirasinda vize evraklari ile beraber yaninizda bulundurmayi unutmayiniz. Vize islemlerinizin sonuçlanmasi durumunda ise pasaportunuz UPS tarafindan adresinize kadar getirilip teslim edilmektedir.

7- Degerli yolcularimiz basvurularinizin Konsolosluklarin randevu sistemi ile çalismasi ve bayram - yilbasi- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yogun basvurularin oldugu günlere rastlamasi durumunda konsolosluklarinda çok yogun olabilecegini dikkate alarak seyahat planinizi en az 30 gün önceden yapmanizi ve müracaatinizin sonuçlanmasi durumunda almis oldugunuz vizenin üzerindeki yazili olan bilgilerin dogrulugunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatirlatiriz.


İşveren olarak Amerika vize başvurusu

• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
• Vergi Levhasının Fotokopisi
• İmza Sirküleri Fotokopisi
• Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
• Hesap Cüzdan Fotokopisi
• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
• Kredi Kartları Fotokopisi
• Otel Ve Uçak Rezervasyonları
• Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
• ( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
• 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan olarak Amerika vize başvurusu

• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
• Vergi Levhasının Fotokopisi
• Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi
• Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
• Son üç aylık bordro fotokopisi
• Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
• ( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı olarak Amerika vize başvurusu

• Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• Eşinin geçerli yada eski Amerika vizesi varsa fotokopileri

Öğrenci olarak Amerika vize başvurusu

• Amerika Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Amerika ya seyahat edebilmesi için muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• Anne veya Babanın geçerli yada eski Amerika vizesi varsa fotokopileri

Emekli olarak Amerika vize başvurusu

• Amerika Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Kapalı Gruplar İçin Amerika vize başvurusu

• Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
• Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
• Vergi Levhası fotokopisi
• Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
• İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sitemizde yer alan tüm resim, metin ve içeriklerin telif hakları ETC Tur'a aittir. Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Tüm bilgi ve fiyatlar bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik arz edebilir. © 2010 ETC Tur